Filosofie

Ons algemeen doel is om een groot familiaal en professioneel publiek aan te trekken naar dit uitgestrekte bosdomein en om dat publiek met pedagogische en didactische middelen bewust te maken van ons hoofddoel: het van nabij observeren van dieren uit onze Noord-Europese streken en streken met een vergelijkbaar klimaat, in een natuurlijke situatie, evenals bewustmaking van respect voor ons milieu.

We hebben vastgesteld dat onze bezoekers ons park waarderen vanwege zijn specifieke benadering: ze geven de voorkeur aan het zelf ontdekken van een nabije maar weinig bekende natuur, zonder dierenspektakels van twijfelachtige aard.

Om de kinderen goed te begeleiden tot adolescenten en volwassenen met burgerzin, hebben we tot slot onze openheid voor de natuur uitgebreid met de oprichting in 2007 van een 'Avonturenpark' in de bomen, met verschillende ontdekkingsniveaus, toegankelijk onder professioneel toezicht.

Om coherent te zijn in onze ontwikkeling en ons niet te beperken tot het imago van een Dierenpark, hebben we in 2007 besloten om het potentieel van ons imago te verbreden met een meer algemene naam : FORESTIA ©.

FORESTIA is dus veel meer dan een park, het is een volwaardig concept dat een aantal ludieke en natuurgebonden activiteiten aanbiedt, evenals een informeel en kwaliteitsvol groot familiaal restaurant ('s middags open voor bezoekers en abonnees en 's avonds open voor iedereen), een mooie speeltuin en een leuke winkel die anders is dan die in de meeste recreatieparken.